Alter

2017, leto priložnosti

Lara Jelen
10. 1. 2017, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Astrologinjo Mihaelo Malečkar smo prosili, da nam razkrije, kako varno in kar se da uspešno pluti skozi leto v skladu s tistim, kar kažejo zvezde.

Leto 2016 je bilo leto končevanja. To nam je pogosto vzbujalo občutek nemoči, po drugi strani pa nam je dajalo pogum, da smo zapustili staro in skočili v nekaj novega, « na kratko povzema prejšnje leto sogovornica in nadaljuje: »2017 je leto novih začetkov, še toliko bolj za tiste, ki so v zadnjih letih izvajali nujne spremembe in niso ohranjali starega za vsako ceno. Astrološko je to nekoliko bolj kardinalno leto, ta energija pa je hitra, motivirana s potrebo po dokazovanju same sebe. Zato je v pozitivnem pogledu to zelo dejavno leto, delavno, podjetno, drzno in energično, v negativnem pa premalo sočutno, s premalo uvida in razumevanja za druge, s premalo občutka za pravi trenutek in včasih nekoliko predrzno in brez občutka za potrebe drugih. To leto je v prvi vrsti namenjeno temu, da najdemo sebe in izrazimo tisto posebno, kar lahko samo mi damo svetu.«

Srečnejši odnosi in novi sistem. Osrednji igralec bo Jupiter, ki bo večino leta potoval po znamenju Tehtnice in bo prinašal veliko možnosti za nove, srečne odnose. Parom, ki so v prejšnjih letih neutrudno ustvarjali svoj odnos, prinaša novo radost in oživlja ljubezen. Onim drugim, ki so se osvobodili mrtvega ali škodljivega odnosa, pa prinaša možnost nove, sveže in srečne ljubezni. Vsekakor bo to leto več sreče v ljubezni, je prepričana astrologinja. »Največ sreče bo Jupiter nosil zračnim znamenjem, torej ljudem s poudarjenim znamenjem Dvojčka, Tehtnice in Vodnarja. Jupiter zapusti Tehtnico sredi oktobra in v zadnjih mesecih leta potuje po Škorpijonu. Takrat bo njegova potreba po rasti usmerjena bolj na finančno področje, za nekatere pa tudi v duhovni razvoj. V našem življenju bo več reda, več morale in več dolgoročnega finančnega načrtovanja, vse to pa se bo odražalo tudi na družbeni ravni.« Mihaela Malečkar napoveduje novo jasnost, reorganiziranje in vzpostavitev sistema, ki nam bo dal več zaupanja v sodstvo in njegovo pravičnost.

Več v reviji Zarja št. 2. 10. 1. 2017