Alter

Planeti se tako poigrajo enkrat na 26.000 let

Katja Božič
18. 5. 2020, 22.00
Deli članek:

Astrologi so si bili konec prejšnjega leta enotni, da si bomo leto 2020 za vedno zapomnili. Priče smo fascinantni in unikatni postavitvi planetov, ki napoveduje močne energije in zaskrbljenost zaradi vse večje grožnje podnebnih sprememb, genskega inženiringa in drugih težav, ki jih povzročajo ljudje, je konec prejšnjega leta med drugim zapisal psihoterapevt, zadnje čase pa predvsem astrolog iz vasi Krka na Dolenjskem Dušan Doblanovič Jimmy. »Seveda mi takrat niti na pamet ni prišlo, da se bo zgodil koronavirus, za to bi moral biti jasnovidec,« se pošali. Ampak epidemija se povsem vklaplja v sliko napovedi sprememb, ki prihajajo. »Svet po koronavirusu nikoli več ne bo isti!« poudarja.

Foto: Andrej Križ
"Svet po koronavirusu ne bo več isti," pravi astrolog Dušan Doblanovič Jimmy

Srečali smo se v vasici Krka, kjer so snemali priljubljeno nadaljevanko Reka ljubezni, ki je ime vasice ponesla v mnoge slovenske domove. Tu si je Jimmy s partnerko uredil idiličen kotiček, kjer raziskuje astrološke karte, študira in največkrat tudi sprejema ljudi, ki potrebujejo njegovo terapevtsko pomoč. Čeprav se z astrologijo ukvarja šele deset let, v osnovi pa je že dolgo psiholog in psihoterapevt, pravi, da se veliko ljudi odloči za pomoč prav zaradi njegovega astrološkega znanja. »Vsi iščemo neko gotovost v življenju, in ko izvemo, kaj bo, nam to daje občutek večje varnosti. Astrolog nas na ta način spodbuja, nam da pozitivne informacije, pa se je potem lažje soočiti tudi z drugo platjo, ki jo po navadi neradi slišimo. Vsekakor pa najbolje rastemo iz bolečin. Vsi hrepenimo po ljubezni, ampak dokler ne doživimo bolečine in trpljenja, ne vemo, kaj je ljubezen. Bolečina nas prečisti. Astrologija kot duhovna veda zagovarja, da je bolečina sestavni in nujni del procesa dozorevanja. Skozi bolečino rastemo in postajamo modrejši. Tisti, ki je ne izkusi, ne dozori. Tako kot je včasih muka porod. Za tistega, ki prihaja na svet, je to dostikrat travmatičen dogodek. Lahko pa na to pogledamo simbolno, večplastno – tudi človeštvo je v tem obdobju v porodnih mukah. Na plan prihaja veliko stvari, doživljamo mučne turbulence in pretrese, s katerimi se moramo soočiti, da bi lahko potem zaživeli v boljšem svetu. Brez tega ne gre.«

Resnica bo prišla na dan. To obdobje je zanj in za druge astrologe eno najfascinantnejših, ker že dolgo ni bilo tako edinstvene postavitve planetov. »Planeti se tako poigrajo enkrat v 26.000 letih! Zelo močno vlogo pri tem imata Jupiter in Saturn. Oba sta vladarja časa, določata ritem in cikel. Astrologija kot veda temelji na ciklih Jupitra in Saturna, to so energijski ritmi vesolja. Njun cikel traja 20 let, če se srečata v znamenju Kozoroga in je zraven še Pluton, je pa to zelo redek fenomen. Pri tem so zelo pomembni še lunini vozli. Severni lunin vozel ponazarja naše poslanstvo v tem življenju, kakšno nalogo in usodo imamo ter kaj se moramo naučiti. Južni vozel pa govori o tem, kaj smo se naučili in kaj moramo odvreči. Do 5. maja, ko je bil južni vozel v Kozorogu in severni v Raku, so na dan prišle vse pomanjkljivosti v strukturah narodov, vse, kar je bilo povezano z vladami, državami, strukturami v zadnjih 18 letih, se je znašlo na udaru. Pojavil se je konflikt med patriarhalno, staro moško šovinistično kozorogovsko energijo in matriarhalno, žensko prebujajočo se energijo, ki je vse bolj prihajala v ospredje. 5. maja je prišlo do energijske spremembe, vozla sta zdaj na osi Strelec–Dvojček, kar pomeni, da bodo v naslednjih osemnajstih mesecih pod drobnogledom informacije, znanje, razpadala bodo prepričanja. Začela se bo medijska vojna z resnico oziroma lažjo. Veliko bo neresničnih novic. To bo priložnost, da resnica končno pride na dan. Če opazite, v Sloveniji že poteka borba za medije, ki jih skušajo stare strukture obvladati. Nekaj časa jim bo to celo uspevalo, prihodnje leto pa ne več. Čiščenje bo tudi znotraj verskih organizacij in vseh tistih, ki so povezane s prepričanji ter sistemi prepričanj."

Več v reviji Zarja Jana, 19.5.2020

shutterstock
Priče smo fascinantni in unikatni postavitvi planetov, ki napoveduje močne energije.