Alter

Slovenci imamo dobro karmo

Jure Aleksič
1. 2. 2021, 22.00
Posodobljeno: 5. 2. 2021, 09.33
Deli članek:

Magija – most med znanostjo in religijo. Tako se glasi naslov nove knjige Marjana Ogorevca. V uvodu nam pove, da so bile vse prejšnje samo nekakšna predpriprava nanjo. Sam Albert Einstein je nekoč izjavil: »Lažje je razbiti atom kot predsodke.« In tako se zdi, da je bil avtor knjige pred še posebej težavno nalogo. A njegovi terapevtski vajenci so ga prosili, naj razišče in razčleni zdravljenje energijskih napadov na človeka, in je to tudi storil. Ter spotoma odkril še marsikaj zanimivega.

Šimen Zupančič
Marjan Ogorevc o urokih, primatu znanosti nad resnico in karmi Slovenije

Ježeš, Marjan, v teh vraževernih časih ste se spravili napisati prav knjigo o magiji.

No, saj mogoče sem jo pa napisal, da malce prevetrim pojme o tem, kaj je vraževerje in kaj ne. Drži, svet se kopa v vraževerju. Trdim pa, da je vraževerje tudi marsikaj, kar pravi moderna znanost. Recimo njen zakrknjeni materializem – torej da je resnično samo tisto, kar lahko otipamo in objektivno potrdimo. Če to ni vraževerje, potem ne vem, kaj je.

Zanimiv zasuk.

Ena od glavnih poant knjige je, da si je v modernih časih znanost prigrabila primat, ki ga je nekoč uživala vera. Moj namen pa je bil nekaj malega prispevati k temu, da se zopet vzpostavi ravnovesje med vero, znanostjo in magijo. Ker obstaja res ogromno znanja, ki je danes prepovedano – oziroma zastrto z mistiko in strahom.

Ampak kaj po vašem pravzaprav je magija?

Magija je skupek postopkov in ritualov, s katerimi lahko spreminjamo tako materialni kot nematerialni svet okoli sebe. Velik del mistike, ki jih takim postopkom pripisujemo, je zgolj posledica našega nepoznavanja in nerazumevanja. Tistega, česar ne razumemo, pa se praviloma bojimo. In zato med ljudmi prevladuje prepričanje, da je večina magije nekaj slabega, celo zlega. Pa sploh ni res. Tako imenovana črna magija je samo majhen del vseh magijskih praks. Prevladuje pa bela ali koristna magija, ki so jo ljudje skozi zgodovino uporabljali, da bi pomagali sebi in svojim.

K pisanju vas je posebej vzpodbudila konkretna zgodba neke pacientke. Nam lahko poveste več o njej?

Bila je drobne postave in vsa zgrbljena … Zaradi močnih bolečin po vsem telesu je zelo težko hodila. Pravzaprav celo sedeti ni zmogla prav dolgo časa skupaj. »Na sebi imam prekletstvo,« mi je povedala takoj ob snidenju, »zaradi tega sem zbolela.«

Pa je res?

V tem primeru je dejansko šlo za energijski napad. Ker sosedom ni hotela prodati dela svoje zemlje, so se je lotili s črno magijo. Izvedela je, da so pri »čarovnici« iz hrvaškega Zagorja naročili uroke – in potem so ji začeli na vrt zakopavati razne kosti in jajca in podobne reči. Malo pred obiskom pri meni jih je pri tem tudi zasačila. Sosed in žena sta desetletnega vnuka dvigovala preko ograje, da bi nekaj zakopal na njenem vrtu. Ko je začela moja pacientka nanje kričati, je bil sosed tako prestrašen, da je doživel možgansko kap. Teden dni kasneje je umrl. A soseda je nadaljevala z energetskimi napadi. In zato je ženica prišla k meni.

Kako je šla zgodba naprej?

Pomagal sem ji ozavestiti, kaj sama počne, da se ji vse skupaj dogaja. S čim je torej sama sebe napravila občutljivo za črno magijo. S svojimi mislimi in dejanji je dobesedno naredila luknjo v svojem obrambnem sistemu.

Aha, tu se najbrž tudi skriva odgovor na vprašanje, kako se zaščititi pred črno magijo …

Tako. Pri upiranju psihoenergijskim napadom na človeka je ključna raven zavesti pri tarči. Če doseže dovolj visoke frekvence, je človek za črno magijo neranljiv. Ko govorim o visokih frekvencah, seveda mislim na čistost misli in etično delovanje. Velik del tega bi bil, da človek na dovolj visokih frekvencah nikomur sploh ne da povoda, da bi ga energijsko napadel. To je najboljša zaščita. Pa tudi če do česa pride, je čistost duše zelo učinkovit požarni zid pred napadi. Če si dobro energijsko postavljen, ti ne more nihče nič. Razen pri tistih res ekstremnih napadih, ki pa so tako redki, da jih morda sploh nima smisla omenjati.

Aha.

No, če se še za hip vrneva k tej konkretni ženici: res je sicer, da je bil nanjo položen urok. A velik del svojega trpljenja in bolezni si je prizadejala sama. Ker se je črne magije tako bala in o njej ves čas razmišljala, je objektivnim škodljivim vplivom samo dovajala energijo in jih krepila. Vse to se je nabiralo, dokler je ni na koncu zdravstveno zlomilo.

Po drugi strani pa ste v knjigi posvarili tudi pred šarlatani, ki za mastne denarje obljubljajo zdravljenje in zaščito pred črno magijo.

Ja, opravijo pa čisto nič ali pa stranki v najboljšem primeru nalepijo neki energijski obliž, namesto da bi ji pomagali ozavestiti prave vzroke za nastalo situacijo. Takih ponudb je res ogromno. Kar ni seveda prav nič čudnega, ko je pa toliko povpraševanja. Problem je v tem, da ljudje za svoje težave veliko prehitro okrivijo črno magijo. Mnogi si samo domišljajo, da so žrtve uroka, njihovo trpljenje pa ima povsem druge vzroke. Vidite, tukaj pa prav res lahko govorimo o vraževerju.

Več v reviji Zarja Jana, št. 51.2. 2021

Zarja Jana
Marjan Ogorevc o urokih, primatu znanosti nad resnico in karmi Slovenije