Kiki Rahimovski Svet24.si

Zadnje Akijeve besede sinu Kristijanu

dom Svet24.si

Kaj se dogaja po domovih za starejše? Jih res ne ...

stol, gora, karavanke Svet24.si

Po padcu na grebenu umrl turni smučar

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

Od molka do izdaje: kako so zaprli usta Ljudmili ...

janez poklukar Necenzurirano

Razkrivamo največjo luknjo v sistemu PCT, zaradi ...

baloni, državno-prvenstvo, balonarstvo Odkrito.si

Balonarska nesreča na Barju

peking olimpijske Ekipa24.si

Ne bom SE CEPIL, to nam je VSILJENO - še en ...

Ljudje

Miss Universe je Marika Savšek

Na finalnem izboru Miss Universe Slovenije 2010 se je predstavilo 16 finalistk, žirijo pa je najbolj prepričala Marika Savšek.

Avtor:

Jana

Značke:

Na finalnem izboru Miss Universe Slovenije 2010 se je predstavilo 16 finalistk, žirijo pa je najbolj prepričala Marika Savšek.

 

Za pojasnilo o zapletih pri razglasitvi Miss Universe kliknite tukaj.  

Deseta miss Universe Slovenije je postala Marika Savšek. Prihaja iz Šmartnega pri Litiji in študira na fakulteti za varnostne vede v Ljubljani. Že 17 let igra v tamburaškem orkestru v Šmarnem pri Litiji, zadnja tri leta pa še v dveh ljubljanskih folklornih skupinah - AFS France Marolt in Tine Rožanc. Med znanimi Slovenkami ji je vzor Petra Majdič, ker je kljub neznosni bolečini premagala vse ovire in prišla do olimpijske medalje. Marika meni, da so poleg lepote na miss Universe pomembna tudi samozavest, komunikativnost, iznajdljivost, zanesljivost in dobrosrčnost.

 

Kliknite na povezave in si oglejte: 

- FOTOGALERIJA: na odru 
- FOTOGALERIJA: iz zakulisja dogajanja

 

Večer lepote in glamurja, zabavnih in nepozabnih trenutkov je vodila Anja Križnik Tomažin, za nepozabno vzdušje so poskrbeli tudi izvrstni glasbeniki, med njimi tudi Neisha in Karmen Stavec. 

Finalistke so se javnosti in žiriji predstavile v treh izhodih, najprej v dnevnih oblačilih Rašice, nato v kopalkah Triumph in obutvi Humanic, nazadnje v čudovitih večernih toaletah štirih modnih oblikovalk: Maje Štamol, Mojce Celin, Barbare Plavec in Urše Drofenik. Nakit pa je tudi v letošnjem letu za vsako dekle posebej izdelala Katja Koselj.

Izbori za letošnje lepotno tekmovanje so potekali na štirih castingih, zaključno besedo pri izbiri finalistk pa je imela 8-članska strokovna žirija. Finalistke letošnjega leta so: Maruša Pirnat, Tjaša Resnik, Ula Šemole, Pia Sara Odlag, Rima Salman, Petra Ropret, Janja Klobasa, Sandra Marinovič, Marinka Savšek, Ana Sekolec Kocijančič, Tina Hercog Hüttler, Tjaša Nedeljko, Maja Žagar, Tamara Teofilovič, Renata Simič in Rebecca Kim Lekše. Miss Universe Slovenije 2010 je izbrala žirija v naslednji sestavi: Anamarija Avbelj, Zoran Garevski, Mitja Podgajski, Aljoša Rebolj, Gregor Jamnik, Klementina Ihanec, Miha Mali.

Letošnje finalistke so za finalno prireditev Miss Universe Slovenije izžrebale svojo oblikovalko, vsaka oblikovalka je tako poskrbela za štiri dekleta. Oblikovalka Maja Štamol je oblekla Rimo Salman, Petro Ropret, Janjo Klobasa in Ano Sekolec Kocijančič, oblikovalka Mojca Celin je poskrbela za obleko Rebecce Kim Lekše, Marike Savšek, Ule Šemole in Tjaše Resnik, oblikovalka Barbara Plavec za Marušo Pirnat, Tino Hercog Hüttler, Majo Žagar in Renato Simič, oblikovalka Urša Drofenik za Pio Saro Odlag, Sandro Marinovič, Tjašo Nedeljko in Tamaro Teofilovič.

Zmagovalko poleg bogatih nagrad in priložnosti čakajo tudi nepozabna doživetja; avgusta se bo udeležila svetovnega izbora Miss Universe v ZDA, nato pa še izobraževanja na svetovno priznani  New York Film Academy, s plačanim bivanjem v New Yorku ter mesečno žepnino v vrednosti 1000,00 $. In še novost letošnjega leta: leto dni bo mesečno prejemala tudi štipendijo v višini 400 evrov v izobraževalne namene.


 

Izbor Miss Universe je lepotno tekmovanje, ki se lahko pohvali z najdaljšo tradicijo in hkrati velja za enega najprestižnejših in najbolj cenjenih lepotnih tekmovanj na svetu. Lastnika licence sta ameriški mogotec Donald J. Trump in televizijska hiša NBC. Organizator podeljuje licenco le najuglednejšim poslovnim partnerjem v posameznih državah. V Sloveniji je licenco za lepotni izbor Miss Universe Slovenije kupilo revijalno-založniško podjetje Delo Revije, d. d., leta 2000.

Izbor Miss Universe Slovenije je od nekdaj veljal za drugačnega od vseh tistih lepotnih izborov, pri katerih se ocenjuje zgolj zunanja lepota. Naziv se dodeljuje za lepoto, ki jo izžareva celotna osebnost dekleta in sem sodijo tudi značajske lastnosti. Poslanstvo Miss Universe Slovenije pa je in ostaja tesno prepleteno s humanitarnim udejstvovanjem deklet.