138mv Svet24.si

Poročil se je modrijan Rok Švab

vid1 Svet24.si

»Draga hči, rad te imam in vedno se boš lahko ...

putin ruska kapelica bobo2 Necenzurirano

Vsi naši rusofili #kolumna

nina krajnik-pl Reporter.si

Vili Kovačič nad Nino Krajnik: Tvoja ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić poskrbel za obilo smeha! Takole je ...

Ricky Martin Odkrito.si

Ricky Martin toži nečaka za 20 milijonov dolarjev

prepelic-tobey Ekipa24.si

Spet se dviga prah! Kaj to pomeni za slovensko ...

Ljudje

Od sekiranja rastejo le rit in gube

Priljubljena oddaja Znan obraz ima svoj glas se je že zdavnaj končala, a Ani Frece in njenih posrečenih štosov najbrž niste pozabili. Obstaja tudi velika verjetnost, da prav zaradi nje veste, kje so Liboje. Mi pa smo si zapomnili še to, da je Ani prijateljica z vsem dobro poznano pevko, čeprav je že nekaj časa ni več na sceni, z Ireno Vrčkovnik. Z obema smo se dobili na klepetu kje drugje kot v Libojah, kjer smo v njuni družbi nadvse uživali.

Avtor:

Lara Jelen

Značke:

Ani jih ima 30, Irena jih bo čez dve leti dopolnila 50, čeprav leta zelo dobro skriva. Je vajino druženje zato kaj drugačno?

Irena: Najino druženje je popolnoma enakovredno.

Ani: Vsaka ima kaj, česar druga nima.

Irena: Da ne boste mislili, da se druživa nepretrgoma, ampak to sploh ni pomembno! Važno je, da imaš s človekom nekaj skupnega. Nazadnje sva se recimo skupaj poveselili, ko so Ani ravno pred to gostilno ulili zvezdo in sva potem skupaj še nekaj zapeli. Seveda sem šla spet med zadnjimi domov.

Ani: Evo, to mi je pri Ireni zelo všeč: sploh se ji ne vidi, koliko je stara, ima energijo kot mlada mula. Od nje sem se naučila, da ti samo zato, ker pridobivaš leta, ni treba sedeti doma in se smiliti samemu sebi ter jamrati mlajšim, kako je drugače, ko si starejši. Še vedno si lahko energičen in poln življenja.

Irena: Sedi, pet. Zdi se mi, da smo ljudje, v Sloveniji še posebej, malo preveč obremenjeni prav z leti. Zame pa so leta samo številke. To poudarjam zaradi tega, ker sem že večkrat slišala komentarje, ki so leteli na kakšno od mojih kolegic, ki so še vedno zelo popularne, češ, kdaj bo pa ta šla v pokoj. V tujini se to ne dogaja. Mladina se ne zaveda, da gremo vsi po isti poti.

In ko jim bo na vrata počasi začel trkati Abraham, se bodo začeli zavedati ...

Irena: ... da se ne splača sekirati za nič na svetu. Ampak res za nič. Jaz sem bila recimo v prejšnjem stoletju, ko sem bila še aktualna, precej obremenjena z ljudmi. Nerodno mi je bilo, ko so me gledali, nenehno sem bila na očeh javnosti in s tem sem se obremenjevala. Z leti sem se šele naučila, da je to čisto brez zveze, in začela sem slediti svojemu načelu: ni pomembno, kaj si drugi mislijo o meni, pomembno je, kaj si o sebi mislim jaz. Navsezadnje, kaj pa spremeniš, če se sekiraš? Nič razen tega, da ti rit raste, pa gube in vse drugo, čemur botrujejo jeza in skrbi.

Ani, se vi obremenjujete s tem, kaj si mislijo ljudje o vas?

Ani: Oddaja Znan obraz ima svoj glas, v kateri sem bila 12 tednov res močno izpostavljena v javnosti, je bila dobra šola. V nekem trenutku sem dojela, da več kot to, da narediš vse po svojih najboljših močeh, pač ne moreš. Ne obremenjujem se več s komentarji ljudi, ki tega, kar počnem jaz, sami morda sploh ne bi znali izpeljati. Vsak ima svojo pot, jaz se ne vmešavam v druge in enako pričakujem od njih.

Več v Zarji št. 31, 2. 8. 2016