Ljudje

Putin in skrivnost desnega prstanca

Jelka Sežun
12. 9. 2017, 23.00
Deli članek:

Se je Vladimir Putin znova poročil?

Ljubezen je v zraku. In morda kakšna poroka. Na desnem prstancu nekdanje ruske zlate olimpijke Aline Kabajeve so nedavno opazili poročni prstan – Rusinje poročni prstan namreč nosijo na desnici. In zakaj bi nas to zanimalo? No, zato, ker je torej njen soprog, če ga res ima, eden najvplivnejših ljudi na svetu, Vladimir Putin. Ki je svojo (domnevno) zvezo z gimnastičarko – povezujejo ju že od leta 2008 – vedno zanikal. Kar pa seveda ni zadoščalo, da bi govorice potihnile, še posebno po letu 2013 (ali morda 2014, kdo bi vedel), ko se je Putin ločil od žene Ljudmile, ki se je že davno pred tem nehala pojavljati v javnosti. Šepetalo se je celo, da jo je – kot nekdanji ruski carji, ki so se naveličali zakonskega jarma – zaprl v samostan.

Ja, res je Putin nekoč zarenčal: »Imam zasebno življenje in ne dovolim vtikanja vanj. Morate ga spoštovati,« ampak to seveda ne pomeni, da so ga tabloidi, ruski in tuji, ubogali – še posebno ker je napetost s skrivnostnimi komentarji vseskozi povečevala Alina. Na primer takrat, ko je priznala, da ima nekoga, ki ga »zelo ljubi«, imena pa ni hotela povedati, samo vzdihnila je, »včasih sem tako srečna, da me je kar strah«. In ugibanja se niso ustavila pri romanci, paru pripisujejo celo otroka. Ali morda otroke – v javnosti se je pred kratkim pojavila z dvema.

Alina Kabajeva, letnik 1983, je osvojila zlato medaljo v ritmični gimnastiki na olimpijskih igrah v Atenah leta 2004, pred tem pa bron leta 2000 v Sydneyju. Ko se je poslovila od tekmovanj, je bila v letih od 2007 do 2014 poslanka v ruskem parlamentu, zdaj pa sedi v upravnem odboru medijske hiše. Ki, jasno, podpira Putina.

Skrivnostni prstan, trakec bele kovine, se je na Alininem prstku že večkrat pojavil, prvič lani, pa letošnjega februarja in na začetku septembra spet. Še vedno pa ne vemo, ali sta zares poročena ali pa se je Alina morda samo naveličala vzdevka »prva ljubica Rusije«.

Ampak za poroko vas vendarle ne bomo prikrajšali, kajti ena je zagotovo bila: Putinova zavržena prva žena Ljudmila je našla novo ljubezen – in njen novi mož, bogati podjetnik Artur Okretni, je dvajset let mlajši od nje. Bravo, punca!