Ljudje

Navdihujočih 9

/
6. 11. 2018, 08.01
Posodobljeno: 6. 11. 2018, 10.15
Deli članek:

Drage bralke, cenjeni bralci, pred vami so naši (in vaši) predlogi v največji vsakoletni akciji, s katero skušamo spregledanim dosežkom preskromnih žensk nadeti pravo ime.

Revija Zarja
Ženska leta 2018

Letos jih je prikladno devet, pravljično število modrosti. Ne le modre, letošnje nominiranke za žensko leta 2018 so osupljive borke za prav in bolje. Potapljačica, ki se je rešila svojih travm tako, da se je spustila do svetovnega rekorda; sociologinja, ki rešuje reko in povezuje ljudi na obeh straneh meje; režiserka, ki govori o neizgovorljivem in bo izbirala oskarje; neuklonljiva novinarka s Pulitzerjevo nagrado; vodja doma starostnikov, kjer je skoraj lepše kot doma; pa vodja v drugem domu starostnikov, kjer odmeva otroški živžav. Otroška psihiatrinja, ki pri 83 letih še vedno hodi po vojnih območjih; prostovoljka Rdečega križa, ki je skoraj z lastnimi rokami obnovila hišo; in medicinska sestra, ki med neplačanim dopustom tvega življenje z Zdravniki brez meja. To so letošnje zgodbe, ob katerih lahko le spoštljivo obmolknemo.

Naši letošnji predlogi za žensko leta so pred vami. Končno besedo imate seveda vi! Katera je vaša izbranka? Glasujete lahko TUKAJ!