Ljudje

Objemale so me tudi gospe, ne le gospodje

Sonja Javornik
30. 6. 2020, 22.00
Deli članek:

Pred kratkim je Anja Rupel po dolgem času izdala novo pesem. Ali staro, odvisno, kako gledate na to. V času karantene sta namreč z Alešem Klinarjem priredila pesem Življenje je kot igra, pa tudi še nekaj njenih drugih uspešnic, ki jih bomo lahko slišali konec leta, ko bo izdala nov album. To je bila priložnost, da pevko in glasbeno urednico na Radiu Slovenija povabimo na klepet. A ne le o glasbi ...

Izidor Farič
Pred kratkim je Anja Rupel po dolgem času izdala novo pesem.

Kako se počutite v svoji koži danes?

Leta tečejo in nisem vsak dan mlajša. Ugotovila sem, da se nima smisla s tem obremenjevati. Do določene mere lahko vplivaš na svoj videz, vendar čas nikomur ne prizanaša. Morda se bom odločila za lifting pri osemdesetih. (smeh) Sem zelo kampanjski človek, zato imam obdobja, ko pridno telovadim, dajem nase vse mogoče kreme, potem pa obdobje, ko veliko kuham in pečem, se ne ličim in ne uporabljam krem. Kakšen dan se počutim super v svoji koži, kakšen dan pa se pogledam v ogledalo in zgrozim.

V 90., ko ste imeli velike uspehe s plesnimi skladbami Lep je dan, Odšla bom še to noč in drugimi, ki jih bomo jeseni poslušali v novih priredbah, ste bili v izjemni formi, kar se je tudi dobro videlo. Med prvimi ste imeli osebno trenerko …

Ne vem, ali je takrat še kdo imel osebnega trenerja, danes pa je to moderno. Takrat sem bila res fit, ker sem ugotovila, da me nastopi izčrpavajo. Kar naprej sem bila bolna, zbolevala sem za anginami. Vse vikende sem prihajala domov okoli petih zjutraj, v diskotekah so bili nastopi šele po polnoči, zato sem morala poiskati rešitev, da bi se bolje počutila. In redni treningi pod strokovnim vodstvom so se izkazali za dobre. To pa ne pomeni, da sem ljubiteljica telovadbe, fitnesov in podobnega. Niti slučajno! Med karanteno sem sicer vsak dan telovadila s hčerko Luno, kar je zame že velik uspeh. Ona je morala zaradi treningov (Luna je izjemno uspešna plesalka, op. a.), jaz pa sem se priključila. A po karanteni sem to spet opustila.

Nekatere ženske so ponosne, da še vedno nosijo konfekcijsko številko iz srednje šole.

Občudujem vsako, ki ima voljo, da ves čas pazi na prehrano in telovadi. Jaz pa rada kaj dobrega pojem, ležim in berem knjige … Nikoli ne bom izgorela, ker si znam vzeti čas zase. (smeh)

Ste vedno radi brali?

Vedno in sem kar malo žalostna, da mlada generacija ne bere toliko. Berejo predvsem s telefonov, knjige pa le tiste – če sodim po Luni – ki so obvezne za šolo. Aleš (Klinar, dolgoletni življenjski partner, op. a.) se včasih pošali, da bi morala delati v knjižnici. Tudi on ne bere prav rad, jaz pa sem že kot dekle prebrala vse, kar je bilo od mladinske literature na voljo. Danes imam najraje kriminalke, v zadnjem času skandinavske avtorje. Ko enkrat začnem brati, nosim knjigo s seboj povsod. Branje me sprošča, saj se v tistem času preselim v drug svet. Če me knjiga pritegne, jo zelo težko izpustim iz rok.

Več v reviji Zarja Jana št. 30. 6. 2020

******