Ljudje

Bivšemu možu je pela na drugi poroki

Sonja Javornik
17. 11. 2020, 22.53
Posodobljeno: 17. 11. 2020, 23.04
Deli članek:

Ko se je v 90. pojavila na glasbeni sceni in zelo hitro uspela, so ji napovedovali, da bo med najbolj priljubljenimi. Ampak namesto da bi pela komercialne uspešnice, se je odločila za intimnejše izpovedi. Danes je ponosna, da ni samo pevka, ampak tudi avtorica in sploh vsestranska glasbenica. Ponosna je tudi na svoje učence. Še bolj pa na sina in partnerja, ki ji je v zadnjem letu obrnil življenje na glavo.

Zarja Jana
Irena Vrčkovnik: Leta prinesejo tudi veliko dobrega


Nekateri pri pesmih gledajo predvsem na to, kaj bo všeč drugim. Kaj pa je za vas pomembno?

Če želiš biti popularen in priti na vse lestvice, moraš spremljati trende in se prilagajati. Glede tega sem bila vedno malo upornice, všeč mi je glasba stare šole, tu se dobro počutim. Zdi se mi prav, da poslušam in upoštevam predvsem sebe, da torej na prvo mesto postavim svoj glasbeni okus.

Helena Blagne mi je na začetku vaše kariere rekla, da v vas vidi naslednico, in res je kazalo, da boste pometli z vso konkurenco. A ste se umaknili iz komerciale ...

Če bi takrat načrtno delala za veliko ciljno skupino, bi bilo seveda drugače. Helenin kompliment mi je v veliko čast, a čeprav sem imela možnost več doseči v zabavni glasbi, sem poslušala svoje srce, kot pojem v eni izmed svojih priredb. In mi ni žal, da sem se tako odločila.

Torej ste zadovoljni s svojim življenjem?

Sem! Zagotovo bi našla kakšno stvar, ki bi jo zdaj naredila drugače, saj danes tudi razmišljam drugače. V mladosti sem delala tako, kot sem znala, danes pa sem izkušenejša in, ja, starejša. (smeh) Hvala bogu sem zdrava, imam dobrega, osamosvojenega sina, svojo mami in sestro, nekaj pravih prijateljev, sem ljubljena in ljubim. Kaj bi hotela še več?

Kakšni pa so vaši kriteriji za »dobrega sina«?

Dovolj mi je, da je zadovoljen s sabo in s svojim življenjem. Odrasel je, s punco skrbita drug za drugega, oba delata in po novem bosta tudi moja soseda. In nekoč bom babica postala. Sem rekla nekoč! (smeh) No, to ni moja stvar, kajne.

Dolgo ste živeli sami z njim. Ali je bila za vas ločitev težja, ker živite v majhnem kraju in ste prepoznavni?

Uf, sprašujete me o ločitvi, ki se je zgodila pred več kot dvajsetimi leti? Malce daleč je vse skupaj, a mi ni težko odgovoriti, nič ne skrivam, spoštljivo se ozrem v preteklost in sem hvaležna za sedanjost. Spomnim se, da nikoli nisem niti enkrat pomislila oziroma se obremenjevala s tem, kaj bodo rekli sosedje, moj kraj, Slovenija. Tudi ne vidim razloga, zakaj bi se. K sreči sva oba ohranila zdravo pamet in se lepo, sporazumno razšla, brez prepiranja. No, čez nekaj let sem bivšemu možu celo pela na njegovi drugi poroki.

Več v reviji Zarja Jana, št. 46, 17. 11. 2020