Ljudje

Miran Rudan in Vili Resnik prvič skupaj na odru

Katja Božič
8. 4. 2021, 10.16
Deli članek:

»Oba sta prehodila mnogo življenjskih poti, pred kratkim pa združila moči in fantastično odpela eno najbolj nostalgičnih pesmi starih žurerskih dni,« je bil samo eden od komentarjev na nastop v oddaji V petek zvečer, ko sta Vili Resnik in Miran Rudan prvič skupaj zapela pesem Ko si na tleh. Njun skupni koncert bi bil prava atrakcija, so še zapisali njuni oboževalci. Vprašali smo ju, ali se bo to kdaj zgodilo.

RTV Slovenija
Kakšen bi bil šele njun skupni koncert!

Kako je sploh prišlo do tega, da sta se znašla skupaj na odru?

Miran: Poklical me je voditelj Blaž Švab in me naravnost vprašal, ali bi v oddaji zapel duet z Vilijem. Malo sem razmišljal, ker sva bila včasih res vsak na svojem bregu, potem pa sem si rekel, da se vse zgodi z razlogom, in se seveda odzval. Bilo je neverjetno in odzivi so bili fenomenalni.

Vili: Odzivi so bili res nori. Takoj po nastopu so se mi na telefon vsuli klici, pohvale. Všeč mi je, da so ljudje znali slišati stvar, ki je res dobra, ne glede na to, da je pesem iz leta '93 in pravzaprav že evergreen. To je bila fantastična ideja, je tudi dobra reklama. Vedel sem, da bo ljudem všeč, zato sem bil takoj za.

Kakšna čustva v vaju budi zimzelena pesem Ko si na tleh?

Miran: Vsakdo se v življenju kdaj znajde na tleh. Govori o nečem, kar se ljudem dnevno dogaja, zato so mi take pesmi izjemno pri srcu. V zdajšnjem času pa je še posebej aktualna. Za dežjem vedno posije sonce, pa tudi za nevihto, sredi katere smo se znašli, bo posijalo!

Vili: Pesem me spominja na trenutke v New Yorku, kjer smo zaključevali album, na katerem je ta pesem. Vedno, ko jo slišim, se spomnim na fante, s katerimi smo bili takrat skupaj, kar poklical bi jih, kakšni kralji smo bili. Strašno smo lahko ponosni na to. Takrat smo bili na glasbenem vrhuncu!

»Zakaj ne bi v zrelih letih kdaj nastopila skupaj, to bi bila prava atrakcija,« je bil eden od komentarjev. Vaju bomo kdaj videli na skupnem koncertu?

Miran: Že pred tem nastopom so mi razni organizatorji priporočali sodelovanje z Vilijem, vendar do tega še nismo prišli. Moja skupina je seveda Pop Design. Sem pa seveda zainteresiran, da bi z Vilijem naredil velik koncert v Sloveniji. Rad delam drugačne stvari.

Vili: Nikoli ne reci nikoli.

 Kako kaj živita in ustvarjata v teh časih?

Miran: Po eni strani je vse, kar se virusa tiče, manipuliranje z ljudmi. Po drugi strani sem pa že tudi potreboval počitek. V zadnjih mesecih sem se več ukvarjal z otroki, skrbel sem za mamo, ki je šla zdaj v dom za upokojence, smo pa naredili tudi novo pesem Medena, ki jo zelo pohvalijo. Glasba je edini posel, s katerim se ukvarjava oba z ženo, zato ves čas živimo od prihrankov. Če se bo takšno stanje še dolgo nadaljevalo, pa ne vem, kaj bomo. Če bo treba, si bova poiskala drugo delo, vendar upam, da se bo poleti odprlo.  

Vili: Z mojo skupino smo v zadnjem času naredili dve pesmi, prvo bomo predstavili že prihodnji mesec. Smo ustvarjalni, nastopamo sicer ne, je pa veliko snemanj. Vesel sem, da se je tako prijela pesem Moja generacija, še bolje je, kot smo si lahko predstavljali! Mislim, da bo to ostala pesem za vse generacije. Sicer je pa situacija slaba, za vse glasbenike je hudo. Rad bi delal, pa ne smeš, kar je hudo. Moraš biti aktiven, ni pa preprosto.