Ljudje

Močnejša sem, kot sem mislila

K. B.
25. 7. 2022, 23.07
Posodobljeno: 28. 7. 2022, 13.27
Deli članek:

Predsednica državnega zbora, nekdanja sodnica in avtorica izjemno zanimive knjižne uspešnice Gretin greh najde odmik od ponorelega sveta v sedlu svoje kobile Gine, ki nanjo deluje terapevtsko, pisanju in potovanjih, kjer si nahrani dušo in nabere znanje za nadaljnje strokovne in literarne podvige. Med drugim nam je zaupala, kaj jo najbolj jezi, kdaj je najsrečnejša, pa tudi česa jo je najbolj strah.

Šimen Zupančič
Energijo mi dajejo moja otroka in ljudje okoli mene, ki me podpirajo, spodbujajo, se z menoj veselijo ob uspehih in jokajo ob težkih trenutkih.

Katera vaša lastnost vam v življenju najbolj pomaga?

Najbolj mi pomaga pozitivnost. Kadar sem v življenju soočena z negativnostmi in ovirami, pogosto pogledam svoja otroka, ki sta srečna in kljub težavam, ki jih je imel eden od dvojčkov, živita zdravo in polno življenje.

Katera lastnost pa vas najbolj moti pri drugih ljudeh?

Neiskrenost in zahrbtnost. Sem odprta oseba, ki pozitivno energijo rada deli z drugimi, zato okoli sebe ne maram škodoželjnih in zlobnih ljudi.

Če bi lahko karkoli spremenili pri sebi, kaj bi to bilo?

Želela bi si biti bolj potrpežljiva. Čeprav se poskušam držati reka potrpežljivost vse premaga, še vedno včasih ne premislim in reagiram prehitro, čustveno. Menim sicer, da ni nič narobe, če človek pokaže čustva, saj smo ljudje razumska in čustvena bitja, vendar je v situacijah, ki v nas vzbujajo negativna čustva, dobro, če zadeve, preden se odzovemo, razumsko ovrednotimo.

Če bi imeli moč superjunaka, kaj bi spremenili?

Morda se sliši klišejsko, ampak res bi si želela, da bi vsi ljudje na svetu živeli dobro in mirno. Še posebej si želim, da bi imel vsak otrok srečno otroštvo. In da bi tudi drugim živim bitjem priznavali pravico do kakovostnega življenja.

Kakšen je vaš popoln trenutek sreče?

Popoln trenutek sreče je, ko sem lahko, kar sem. Brez strahu, da bom zaradi tega obsojana. Zavedam se, da zadovoljstvo izhaja od znotraj, iz človekove lastne vrednosti, ampak še tako trda koža nas ne more ubraniti vse zlobe, ki izhaja iz nekaterih človeških predsodkov.

Več v reviji Janašt. 3026. 7. 2022

Šimen Zupančič
Ničesar ne bi spremenila. Vse izkušnje, dobre in slabe, dajejo življenju smisel in ga bogatijo.