Ljudje

Milijarder ima občutek, da je vse zastonj

Sonja Javornik
13. 9. 2022, 22.49
Posodobljeno: 13. 9. 2022, 23.01
Deli članek:

Če bi kdaj delili nagrade za najglamuroznejši slovenski par, bi titulo gotovo dobila Tatjana Tutan, nekdanja vrhunska manekenka, ki se je v zadnjem času posvetila vzreji psov, in njen mož Dan Lenard, solastnik svetovno znanega oblikovalskega studia v Italiji, ki projektira največje jahte za najbogatejše Zemljane. Na družbenih medijih rada objavljata fotografije iz eksotičnih krajev, čeprav uživata tudi v preprostem življenju in robinzonskih počitnicah. Za glamurjem na fotografijah pa se skriva tudi žalostna zgodba.

Mateja J. Potočnik
Dan Lenard in Tatjana Tutan o življenju v glamurju

Že dobra tri desetletja vodita s partnerjem Studio Nuvolari & Lenard za oblikovanje najprestižnejših jaht in zasebnih vil. Steven Spielberg je le eden od ponosnih lastnikov, nam lahko zaupate še kakšno znano ime?

Dan: V svetu zabave ni toliko denarja, da bi si lahko slavni kupovali naše izdelke. Spielberg je anomalija, saj je milijarder, igralci pa takega denarja ne morejo privarčevati vso kariero. Barko bi še plačali, ampak težava je potem vzdrževanje. Cene naših jaht se začnejo pri 25 milijonih za plovilo, najina najdražja jahta, 142-metrski NORD, pa je stala več kot pol milijarde evrov. Za 25 milijonov evrov dobite jahto do 50 metrov dolžine, za njeno vzdrževanje pa je potrebnih približno milijon evrov na leto. Prekleto premožni morate biti, da tega ne občutite.

Ali vi imate svojo jahto?

Dan: Ne. Ljudje mislijo, da tudi jaz živim to življenje, vendar sem le dizajnerski servis te industrije. Barke načrtujem in vsaka naša jahta je drugačna. Nekako tako kot znan modni oblikovalec, ki oblikuje unikatno večerno ali poročno obleko le zate. Odvisno je le, kateri modni oblikovalec ti je všeč, enako je pri nas – če je nekomu všeč naš pristop k oblikovanju, pride k nam, da mu oblikujemo jahto.

Kje bivate?

Dan: Ves čas sem razpet med Slovenijo in Italijo. Kadar Tatjana ni s svojim sinom, pride v Italijo, tako da imava zdaj dva doma, v Ljubljani in Trevisu, dve garderobi in v obeh hladilnikih dovolj hrane. Tudi midva živiva tako, kot bi bila otroka ločenih staršev. (nasmešek)

Tatjana, poznali smo vas kot manekenko, sedaj ste vzrediteljica psov.

Tatjana: Od mladih nog sem bila ljubiteljica živali, psi pa so bili moja strast. Ko sem bila mlajša, sem imela dobermana, po rojstvu otroka pa sem se odločila za manjšega psa, pomeranca, ki je zame najlepša pasma med majhnimi. Pravi vzreditelji imajo dvajset psov in več, moja vzreja pa je butična, saj imam le štiri pomerance in od eno do dve legli na leto. Pse imam tudi v solastništvu. To pomeni, da je pes moj, živi pa pri prijateljici. Ko je čas za leglo, pride psica k meni, potem pa gre nazaj k skrbnici. Pred tem sem se ukvarjala z oddajanjem nepremičnin, sedaj pa sem jih prodala in razmišljam o novih investicijah.

Skupaj sta skoraj tri leta, kako se je vse začelo?

Dan: V Sloveniji vsak pozna drugega vsaj na videz. Že pred leti sva vedela, kdo je kdo, a ker sva bila oba v zvezi, se najine poti niso križale. Jaz sem se ločil eno leto pred Tatjano, pred petimi leti.

Tatjana: Jaz nisem bila uradno poročena, v zvezi pa sem bila 17 let, tako dolgo je bil poročen tudi Dan.

Dan: Iz zakona imam tri otroke, dva sta že odrasla. Najmlajši sin je zdaj del najine razširjene družine, skupaj s Tatjaninim sinom, seveda. No, po ločitvi sva oba imela najprej druge partnerje, a za nobenega od naju to ni bilo to, oba sva se pobirala, iskala in celo razmišljala, ali ne bi bila raje kar sama. Veliko sem delal, hkrati pa sem se ukvarjal z ločitvijo, ki, žal, traja še danes. Moje družabno življenje je bilo vezano na Italijo in svet, prvi stik sva tako vzpostavila na Instagramu.

Tatjana: Dan je všečkal in komentiral mojo zgodbo, saj sva takrat že sledila drug drugemu. Kasneje sem komentirala neko njegovo sliko in potem sva si počasi začela dopisovati, po mesecu in pol dopisovanja si še vedno nisva izmenjala telefonskih številk niti slišala glasu drug drugega. Ker je živel v Italiji, jaz pa v Ljubljani, oba vezana tudi na otroka, nisva bila prepričana, kam bo to dopisovanje sploh pripeljalo.

Več v reviji Jana št. 3713. 9. 2022