Mnenja

Razcenzurirano!

Jelka Sežun
6. 4. 2022, 14.00
Deli članek:

M24.si/Mateja J. Potočnik
Nika Kovač

A veste, že nekaj časa sumim, da je Jadranka Rebernik v resnici trojanski konj levega – no, bolj levega – pola. Jadranka, saj veste, tista razvpita urednica RTV, ki jo desnica, kadar je na oblasti, vedno privleče iz naftalina, da bi delala red in postavila stvari po desničarsko, potem jo pa naslednja oblast spet pospravi v kakšen temen kot, kjer ne more delati škode. Do naslednjič. In si mislim, pa saj mora biti speči agent druge strani. 

Urednica naj bi, tako pravijo, na Televiziji Slovenija namreč prepovedala omenjati, da Inštitut 8. marec zbira podpise za Zakon proti škodljivim ukrepom oblasti, ki so ga pripravili. V vseh informativnih oddajah RTV Slovenija. Ampak tule je hakeljc: seveda vsakdo ve, da ni boljše reklame, kot če nekaj prepoveš. In zato pravim, ona ni njihova! Skrivaj podpira zbiranje podpisov, saj mu je pravkar naredila reklamo, ki je ne moreš kupiti. Zaradi tega so se namreč o zbiranju podpisov takoj razpisali vsi preostali mediji.

Kaj je nasprotje od cenzurirati? Odcenzurirati? Razcenzurirati? No, razcenzurirali so jo! In tole je tisto, kar vam je skušala prikriti: da so na Inštitutu 8. marec pripravili predlog zakona, ki bi na različnih področjih elegantno pobrisal vse podlosti, poniglavosti in nedestilirane bedarije, ki jih je v zadnjih dveh letih sprejela oblast v odhajanju (preberite vse o zakonu na gremovolit.8marec.si/zakon-proti-skodljivim-ukrepom-oblasti/).

Inštitut 8. marec je začel prejšnjo sredo zbirati overjene podpise – potrebujejo jih vsaj pet tisoč, da bo predlog zakona sploh prišel v obravnavo v državni zbor. In so jih že prvi dan zbrali krepko preko tri tisoč. Do torka, ko boste tole brali, jih bodo torej imeli dovolj in še več. In če med njimi še ne bo vašega, bo še vedno čas, da greste na upravno enoto in ga oddate. Lahko ga oddate tudi  elektronsko. Vse o tem, kako to storiti, je napisano na spletni strani, ki smo jo navedli zgoraj.

Podpis je lahko dvignjen sredinec. Hvala, ker cenzurirate.

Revija Jana št. 14, 5.4.2022