arsenović1 Svet24.si

Župan Arsenović ima spet težave s parkiranjem

slovenska policija, marica, splosna Svet24.si

15-letnik 17-letnika zabodel zaradi mobilnega ...

jansa dimnik marcic jahta Necenzurirano

Ko Janšev golf partner toži, najame Natašo Pirc...

natasa pirc musar pl Reporter.si

Elena Pečarič nad Natašo Pirc Musar: Ob njeni ...

milovic Ekipa24.si

Kaaaj?! Nogometašice Olimpije v prvi ligi slavile...

Modrijani Njena.si

Ne boste verjeli, kdo je Modrijanu pel na poroki

slovenija kosarka Ekipa24.si

O, ne! Poškodba enega ključnih igralcev ...

Nasveti

Kaj imajo skupnega bes in mačke?

Ljudje smo pač taki, da krivce za svoje probleme radi iščemo povsod, samo pri sebi ne. Če je treba, s prstom pokažemo tudi na svojo mačko.

Avtor:

Lara Jelen

Značke:

Ampak tole je bilo nedavno znanstveno potrjeno: mačke v resnici lahko povzročajo pretirano vzkipljivost pri ljudeh. Ali so vaši izbruhi besa morda posledica toksoplazmoze?

»Obstaja veliko načinov, kako vas lahko vaša mačka razjezi. Lahko vam popraska nov kavč, se usede na vašo računalniško tipkovnico – ali pa na vas prenese parazite, ki lahko povzročijo eksplozivno jezo,« je v znanstveni reviji New Scientist zapisal novinar Brian Owens. Mislil je je seveda na toksoplazmozo, strah in trepet nosečnic, pri katerih lahko okužba povzroči splav, prezgodnji porod ali mrtvorojenega otroka. To velja le, kadar ženska prvič zboli za toksoplazmozo med nosečnostjo. Kot kaže, pa toksoplazmoza tudi sicer ni nekaj, kar bi želel človek imeti. Znakov okužbe sicer pogosto sploh ni, se pa lahko posledice pokažejo na nekatere druge, precej neprijetne načine, predvsem tako, da še pomislili ne bi, da je za vse kriv neki čuden zajedavec.

Več v Zarji št. 16, 19. 4. 2016