Piščanec terijaki
Za 4 osebe
Priprava in mariniranje: 30 minut
Pečenje: 15 minut
Sestavine: 4 kosi piščančjega prsnega fileja * omaka terijaki (kupimo jo v trgovini na oddelku z azijskimi začimbami) * dušen riž.
Piščančje fileje potolčemo med dvema kosoma prozorne folije, da jih sploščimo. Kose mesa položimo v skledo, rahlo solimo in popramo, nato pa prelijemo z omako terijaki. Meso naj bo z vseh strani obdano z omako, vsebino v skledi pa premešamo, da je nekaj omake tudi na dnu posode. Posodo pokrijemo in pustimo piščanca v marinadi od 15 do 20 minut. V ponvi segrejemo malo olja in pečemo piščančje kose najprej z ene in nato še z druge strani. Med pečenjem jih pokapljamo z marinado iz sklede. Pečeno meso pustimo stati nekaj minut, da se sokovi umirijo, nato meso narežemo na trakove in ga ponudimo z rižem.
Več v Zarji št.3, 17.1.2017