138mv Svet24.si

Poročil se je modrijan Rok Švab

vid1 Svet24.si

»Draga hči, rad te imam in vedno se boš lahko ...

putin ruska kapelica bobo2 Necenzurirano

Vsi naši rusofili #kolumna

nina krajnik-pl Reporter.si

Vili Kovačič nad Nino Krajnik: Tvoja ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić poskrbel za obilo smeha! Takole je ...

exatlon-tekma Njena.si

Exatlon: Ni vse tako, kot je videti z domačega ...

prepelic-tobey Ekipa24.si

Spet se dviga prah! Kaj to pomeni za slovensko ...

Nasveti

Vse je boljše od beljenja

Odstranjevanje dlačic na obrazu

Metode odstranjevanja dlačic bolj ali manj poznamo. Se pa tu in tam vprašamo, ali je postopek, ki ga uporabljamo, res najustreznejša oblika odstranjevanja dlačic. Britje naj bi povzročilo še hitrejšo rast in debelejše dlačice, beljenje draži kožo, laser je drag. Preverili smo, kaj o različnih načinih odstranjevanja dlačic meni Urška Sedminek Tamše, svetovalka za velnes in lastnica lepotnega salona Urška.
Na vprašanje, katere metode odstranjevanja dlačic priporoča, katere odsvetuje in katere so trenutno najbolj priljubljene, Urška odgovori kratko in jedrnato: »V našem salonu je še vedno priljubljeno odstranjevanje dlak z laserjem. Beljenje ni več popularno in tudi ni priporočljivo (je le kemija) za vsak tip kože. Največ se izvaja depilacija obraza in telesa s toplim voskom. Imamo stranke, ki se depilirajo že vrsto let in so se jim dlačice zelo razredčile.«
Samo beliti si jih ne
Najslabša izbira je po mnenju strokovnjakinje beljenje dlačic, saj je v belilnih kremah ena sama kemija, na kar se lahko nekateri tipi kože, predvsem tisti občutljivejši, burno odzovejo. »Lahko se pojavijo alergije, rdečica, vnetje kože, ni pa nujno. To je odvisno od vsake posameznice, njenega tipa kože in dlak. Dlake so po postopku beljenja res svetlejše, postopek drži nekaj tednov, vendar so dlake kljub temu še vedno vidne. Posebno pri ženskah, ki imajo po obrazu temnejše in dolge dlačice, se včasih lahko obarva samo vrh dlake.« Ker je drugih možnosti za odstranjevanje veliko in ker so očitno vse bolj priporočljive od beljenja, je nasvet vredno upoštevati. Če pa se vseeno odločite za to metodo, Urška svetuje, da se pred prvo uporabo dobro prepričate o sestavinah v izdelku.

Več v Zarji št. 12, 21.2.2017