Nasveti

Vse je boljše od beljenja

Lara Jelen
21. 3. 2017, 08.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Odstranjevanje dlačic na obrazu

Shutterstock

Metode odstranjevanja dlačic bolj ali manj poznamo. Se pa tu in tam vprašamo, ali je postopek, ki ga uporabljamo, res najustreznejša oblika odstranjevanja dlačic. Britje naj bi povzročilo še hitrejšo rast in debelejše dlačice, beljenje draži kožo, laser je drag. Preverili smo, kaj o različnih načinih odstranjevanja dlačic meni Urška Sedminek Tamše, svetovalka za velnes in lastnica lepotnega salona Urška.
Na vprašanje, katere metode odstranjevanja dlačic priporoča, katere odsvetuje in katere so trenutno najbolj priljubljene, Urška odgovori kratko in jedrnato: »V našem salonu je še vedno priljubljeno odstranjevanje dlak z laserjem. Beljenje ni več popularno in tudi ni priporočljivo (je le kemija) za vsak tip kože. Največ se izvaja depilacija obraza in telesa s toplim voskom. Imamo stranke, ki se depilirajo že vrsto let in so se jim dlačice zelo razredčile.«
Samo beliti si jih ne
Najslabša izbira je po mnenju strokovnjakinje beljenje dlačic, saj je v belilnih kremah ena sama kemija, na kar se lahko nekateri tipi kože, predvsem tisti občutljivejši, burno odzovejo. »Lahko se pojavijo alergije, rdečica, vnetje kože, ni pa nujno. To je odvisno od vsake posameznice, njenega tipa kože in dlak. Dlake so po postopku beljenja res svetlejše, postopek drži nekaj tednov, vendar so dlake kljub temu še vedno vidne. Posebno pri ženskah, ki imajo po obrazu temnejše in dolge dlačice, se včasih lahko obarva samo vrh dlake.« Ker je drugih možnosti za odstranjevanje veliko in ker so očitno vse bolj priporočljive od beljenja, je nasvet vredno upoštevati. Če pa se vseeno odločite za to metodo, Urška svetuje, da se pred prvo uporabo dobro prepričate o sestavinah v izdelku.

Več v Zarji št. 12, 21.2.2017