Nasveti

Naravno hujšanje z luno

J.K.
17. 4. 2018, 06.00
Deli članek:

Ritem rastoče in padajoče lune se odraža na našem počutju in telesu. Ta vpliv je včasih negativen, a ponujajo se tudi pozitivni vidiki.

Shutterstock

Najopaznejši in tudi najbolj znan vpliv lune na naš planet se kaže kot bibavica. Prav zaradi luninega magnetizma imamo plimo in oseko. In ker je človek – kar 75 odstotkov našega telesa – sestavljen predvsem iz vode, ni nobenega dvoma, da luna zelo vpliva tudi na nas, ljudi. Najmočneje se ti vplivi kažejo v presnovi, zato je pomembno, kako se med luninimi menami prehranjujemo. Čas je, da se nehamo pritoževati čez luno, češ da nam krati spanec ali povzroča glavobol – raje jo spremenimo v svojo zaveznico. Dajmo ji priložnost, da postane naš zanesljivi partner na poti k boljšemu počutju.

Rekli smo že, da luna vpliva predvsem na presnovo. To pomeni, da je lahko naša koristna pomočnica, kadar hujšamo. Po eni strani lahko z njo hujšanje postane učinkovitejše, po drugi pa lahko kakšno pregrešno dobroto pojemo čisto brez slabe vesti, saj ne bo učinkovala na kazalec na tehtnici, če je le luna temu naklonjena. Čas je, da svoj jedilnik prilagodimo luninim menam.

Več v Zarji št. 16, 17.4.2018