ukrajinski vojak Svet24.si

Na Putinovi televiziji spregovoril o ruskem ...

balkon Svet24.si

Mlada družina iz okolice Celja bi zaradi napake ...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

DRU20220509_6ZZ4410 Reporter.si

Reporter se mi včasih zdi celo boljši od Mladine...

arlington police Ekipa24.si

Policija brez milosti do Luke Dončića! Poglejte,...

nlp Odkrito.si

Je TO najboljša fotografija NLP-ja vseh časov?!

luka doncic Ekipa24.si

Srbi so Luki Dončiću pripisali, da igra kot ...

Nasveti

Kako izbrati pravo ogrlico

Nakup nove ogrlice je vznemirljiv, vendar je pred hitenjem katerega koli nakupa pomembno upoštevati ne samo videz ogrlice, temveč tudi dolžino verižice. Upoštevati je treba dolžino ogrlice, ki ustreza dejavnikom, da se skladajo z vašo obleko in osebnim slogom.

Ogrlice ali verižice so v standardnih dolžinah; pet različnih dolžin za ženske in štiri za moške. Ta priročen članek vam bo pomagal izbrati pravo dolžino ogrlice, ki vam bo najbolje pristajala, poudarila vaše najboljše poteze, ustrezala vašemu stanu in celo oblikovala vaš obraz. 

Ob pravilnem nošenju lahko nakit pritegne k dobrim lastnostim in usmerja pozornost stran od lastnosti, s katerimi se raje ne boste ponašali. 

Dejavniki, ki jih je treba upoštevati pri izbiri dolžine verižice ogrlice

Prvi korak je, da se naučite, kako padajo različne dolžine ogrlic na telo moških ali žensk. To vam bo pomagalo pri izbiri dolžine verige, ki jo želite.

Izbira prave dolžine ogrlice za žensko telo

Prava ogrlica lahko resnično poudari katero koli obleko in je osrednja točka ženskega telesa. Zato je pomembno razmisliti, kako bo dolžina verižice dopolnjevala vaše telo. Pri izbiri pravilne dolžine verižice za ogrlico je pomembno upoštevati lastnosti, kot so vrat, višina, tip telesa in oblika obraza.

Velikost vratu

Če je mogoče, si vzemite čas, da si izmerite vrat, preden kupite katero koli ogrlico. Najlažji način za merjenje vratu je, da nežno vzamete mehak merilni trak in ga tesno ovijete okoli vratu. Ne glede na vašo meritev vratu dodajte temu dva centimetra in to je udobna dolžina ogrlice, ki so običajno velike 40 cm; temu dodajte štiri centimetre in to je odlična dolžina za obesek ali, ki je običajno pritrjena na 45 cm verižico za ženske. 

Višina

Vaša višina je še en dejavnik, ki ga morate upoštevati pri izbiri popolne verižice ogrlice, ki bo pristajala vašemu telesnemu tipu. Manjše ženske so videti najbolje v dolžini ogrlice od 40 do 50 centimetrov. Ženske srednje velikosti lahko nosijo ogrlico poljubne dolžine. Višje ženske, lahko nosijo katerokoli dolžino ogrlice. Daljše ogrlice so najboljše pri višjih ženskah, saj poudarjajo višino.

Tip telesa

Glede ogrlic ne pozabite, da se bodo oči ljudi ustavile na mestu, kjer se vaša ogrlica konča, zato se, če nočete, da si takrat ogledujejo ta del, izogibajte ogrlicam, ki se tam končajo. Za ženske z manjšim oprsjem velja, da se jim podajo dolge ogrlice. Ogrlici, ki sedi pod črto dojk, bi se morale izogibati bolj polne ženske, saj ta dolžina ogrlice ne bo pravilno visela. Namesto tega poskusite raje ogrlico, ki se konča nekoliko višje na telesu. 

Oblika obraza

Drug namen ogrlic je, da dejansko pomagajo oblikovati obraz. Kot pri tipu postave vam tudi ogrlica pomaga poudariti najmočnejše poteze obraza in spremeniti način, kako drugi zaznavajo vaš obraz.

Ženske z okroglimi obrazi naj se izogibajo kratkim ogrlicam, saj bodo poudarile okroglost obraza.

Tiste z bolj ovalnimi obrazi lahko izkoristijo katero koli modno ogrlico, saj lahko nosijo skoraj vse oblike, dolžine ali vrste ogrlice.

Za tiste z dolgim ​​obrazom, ki bi želeli razširiti in zmehčati obliko obraza, naj nosijo krajše ogrlice. Kratke, okrogle verižice ne bodo dodale dolžine. 

Obrazi v obliki srca so videti izvrstno s katero koli kratko ogrlico, saj ustvarjajo iluzijo polnosti in uravnotežijo ozko brado.