MODRIJANI-20 Svet24.si

Kdaj bo Blaž Švab spet zibal?

Katja Jevsek Svet24.si

Znana vremenarka pri 43. letih sporočila, da je ...

predcasno glasovanje referendumi 2022 gospodarsko m24 Necenzurirano

SDS so mesta spet rekla "ne"

jansa logar bled Reporter.si

Janez Janša je »dvoživki« Anžetu Logarju ...

ronaldo (2) Ekipa24.si

Fifa razblinila vse dvome o zadetku Ronalda: Ali ...

Katja Jevšek Njena.si

Vremenarka Katja Jevšek bo postala mamica!

Mario Ferri 3 Ekipa24.si

Razkrita identiteta pogumnega navijača, ki je v ...

Nasveti

Ocvrti regratovi cvetovi

Za ta posebni recept potrebujete lepe, sveže nabrane regratove cvetove. Naj bodo popolnoma odprti, torej jih morate nabirati v sončnem vremenu, okrog poldneva, in takoj uporabiti, sicer se zaprejo. Sama jih nabiram s pecljem, da si olajšam namakanje v maso in olje. Recept: Metka McCully Žigon foto: SHUTTERSTOCK

Avtor:

Metka McCully Žigon

Značke:

Sestavine: 

  • 2 skodelici lepih, odprtih regratovih cvetov
  • 4 žlice moke
  • 4 žlice mleka
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 4 žlice koruznega škroba
  • 1 jajce
  • začimbe po okusu: cimet, klinčki
  • 1 žlica sladkorja
  • olje za cvrtje
  • vaniljin sladkor v prahu   

Priprava:

1. Najprej v skledi zmešajte suhe sestavine, dodajte jajce in mleko. Še enkrat vse dobro premešajte.

2. Cvetove pomočite v zmes, ki naj bo podobne gostote kot za palačinke. Cvetove sedaj ocvrite v vročem olju. Ko so lepo zlato zapečeni, jih poberite in položite na kuhinjski papir, ki bo vpil odvečno maščobo.

3. Če želite, potresite s sladkorjem v prahu. Tako pripravljene cvetove pojejte še tople. Na kosu kruha ali kar same, ob skodelici regratovega čaja ali limonade.






OKVIR: Slastni regratovi
 popki
Če boste že ravno nabirali regratove cvetove, lahko utrgate še nekaj popkov in si jih pripravite na maslu. To je res preprosta in hitro narejena jed, ki jo naravnost obožujem. 

 Sestavine: 

  • 1 pest zaprtih regratovih popkov na osebo
  • 1 žlička masla
  • sol, poper po okusu

Priprava:
Naberemo še zaprte, trde regratove popke, jih operemo in malo osušimo. V ponvici stopimo maslo, dodamo popke in začinimo po okusu. Ogenj zmanjšamo ter jih na hitro popečemo in podušimo. Približno 5 minut. Jaz jih nato pojem s kosom kruha. Mmmm … Če želite, lahko dodate še jajce. Razžvrkljajte ga, vlijte čez pečene popke in specite.

Zarja Jana, št. 1910.5. 2021