Nasveti

Valentinovo darilo zanjo

promocijsko sporočilo
11. 1. 2022, 18.23
Posodobljeno: 11. 1. 2022, 19.00
Deli članek:

Nakupovanje nakita za ljubljeno osebo pred valentinovim je lahko stresno. Toda nekaj dobrih nasvetov trikov bi moralo vsakomur olajšati iskanje popolnega darila. To pomeni razumevanje okusov partnerja, nakupovanje v uglednih zlatarnah in učenje, kakšne so vrste nakita in kovin.

promocijsko sporočilo
promocijsko sporočilo

Predvsem pa začnite raziskovati dovolj zgodaj, ugotovite, koliko želite porabiti, in nakupujte tako, da izkoristite po-praznične razprodaje ali omejene ponudbe za valentinovo.

Poglejmo si nekaj nasvetov za nakup nakita kot darila za valentinovo.

Spoznajte njen okus

Poglejte, kaj vaša draga rada nosi in kaj ima v škatli za nakit. Če ima rada majhne uhane, si ne privoščite velikih obročev. In če je aktivna, ne kupujte prstanov z visokimi nastavitvami. Če nameravate kupiti diamante, poglejte, ali obstaja način - subtilno! — ugotoviti, ali bi raje žrtvovala velikost namesto kakovosti ali obratno.

Raziskujte

Oglejte si spletne trgovine in fizične trgovine za pomoč pri razumevanju ključnih izrazov, na primer, kaj pomeni jasnost, ko govorite o diamantih, ali želite izvedeti več o tem, kako se razvrščajo dragi kamni. 

Bodite previdni

Prvič, bodite previdni pri trgovini, ki vedno ponuja več kot 50-odstotne popuste. Potrošniki bodo morda ugotovili, da je diskontna cena dejansko povprečna maloprodajna cena drugje. Kupite pri zaupanja vrednem prodajalcu. Vprašajte prijatelje za priporočila ali raziščite po spletu, katere so zanesljive trgovine z nakitom. 

Upoštevajte tudi možnosti vračila in ugotovite, ali bi dobili denar nazaj ali bi morali zamenjati artikel za dobroimetje. 

Razmislite o sintetičnih diamantih

Če želite nekaj bleščečega, vendar se želite izogniti draguljem iz konfliktnih območij, so po določenih podatkih sintetični ali umetni diamanti za približno 20 do 40 odstotkov cenejši. Proizvedeni v laboratoriju, so kemično enaki kot izkopani diamanti, v nasprotju s simuliranimi diamanti, ki so običajno kubični cirkonij ali moissanite. Razlike med sintetičnimi in naravnimi diamanti praktično ni mogoče ugotoviti. 

Bodite ustvarjalni

Ne želite porabiti preveč, vendar še vedno želite dobro kakovost? V tem primeru kupujte manjše kose, kot so obeski, broške, (uhani, diskretne zapestnice ali ogrlice. 

Izogibajte se kamnovin namesto zlata izberite srebro ali katero drugo kovino.