5e9d33b68d7cedf47d21454a0eba9337 Svet24.si

Letni dodatek bo večina upokojencev prejela ...

kača, plaža Svet24.si

Šok, kopalko na splitski plaži v nogo šavsnila ...

polerert7678 Necenzurirano

Zakaj Nina Krajnik ne mara "levih privatizerjev"

janez jansa dz1 Reporter.si

Janši ne diši biti poslanec: v DZ dobil ...

dragic Ekipa24.si

Dragić spet kapetan, toda ... Pred vrnitvijo tega...

patricija-harl, sara Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija in Sara z ...

jumbo visma roglic Ekipa24.si

Joj, samo tega ne ... Tik pred Tourom iz ...

Nasveti

Ni dovolj, da greš v hrib in ješ solato!

»Kar nekaj časa sem se slabo počutila, vrstile so se poškodbe, kronična vnetja, utrujenost, občutek napihnjenosti in zastoj limfe. Na koncu to ni več nikamor peljalo, kvečjemu v depresijo. Šla sem v akcijo in dolgo trdo garala.«

Avtor:

Andreja Comino

Značke:

»Za nameček so me pestile še apneje in neprespane noči, ampak to bomo kmalu rešili operativno. Moje kronično utrujeno in neprespano telo je začelo kopičiti, jedla sem kot vrabček, kvihtala kot norec, telo pa me je sabotiralo. Seveda mi je prijalo jesti samo veliko slanega in sladkega. Pri meni se vse začne in konča pri hormonih in spoznanju, da ni splošnih pravil, ki bi veljala za vse. In ko sem se počutila na dnu, sem si rekla, od tod pa gre lahko samo še navzgor. Zdaj sicer najprej opazite moj videz, a moj resnični uspeh je v zdravju in dobrem počutju. To pa je rezultat dela osebne zdravnice, ginekologinje, endokrinologinje, fizioterapevta, trenerjev, bioenergetika in mojega dela na sebi ter želje, da se spravim v red,« pove glasbenica Neža Buh Neisha, ki je nedavno nastopila pred polno Gallusovo dvorano Cankarjevega doma.

Tistih deset ali dvajset odvečnih kilogramov se ji je nabralo hitro, postala je vsa zabuhla, počutila se je depresivno, ujeto v telo. Ko se je odločila za ukrepanje, je sprva obiskovala dve vrsti trenerjev, bioenergetika in še kopico drugih stvari, saj je ugotovila, da se mora »zrihtati od znotraj navzven. Do rezultatov je treba priti na celični ravni, ni dovolj, da greš samo v hrib in ješ solato.« Začela je »čistiti« tudi svoj um, opredeliti in razdelati je morala čustva do hrane, prevetriti »varovala«, ki te potisnejo na kavč, namesto da bi šel med ljudi. Zavedela se je, da sama ne bo mogla uspeti.

Več v reviji Jana, št. 25, 21. 6. 2022