profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

prometna nesreča Svet24.si

Ceste v zadnjih desetletjih vzele Kuralta, ...

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Mislim, da me do »brezbesedja« lahko pripravi edino moj tri in pol letni Lev Odkrito.si

Ana Maria Mitič: »S težavami se je treba ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Nasveti

Ni me, uživam

Dopust je čas, ki vedno prehitro mine. Poskrbimo, da si v tem obdobju, ko lahko pozabimo na vse, dodobra napolnimo baterije. Če nimate zamisli, kako bi to storili, vam ponujamo nekaj namigov ...

Zajtrk z ljubeznijo

Zdaj si lahko v miru privoščimo razkošen zajtrk, ki ga ne omejuje nobena konvencionalna ura. Postrezimo si svoje najljubše jedi: smuti, rogljič, dober čaj. Še več. Lahko si privoščimo zajtrk v mestu, v kakšnem čisto posebnem okolju, morda tudi v družbi nam ljubih ljudi. Vsekakor poskrbimo, da bo zajtrk drugačen in da bomo z njim lepo začeli dan.

Neobičajni dopoldan

Užitke, ki si jih lahko med delavniki privoščimo samo popoldne, si lahko med dopustom privoščimo tudi dopoldne. Denimo obisk kina. Čisto posebna izkušnja je, če zapustimo kino-dvorano in nas zunaj namesto večernega mraka pričaka visoko sonce. Ali deževen dan. Obiščimo filmsko matinejo in si že dopoldan polepšajmo z romantično fantazijsko zgodbo. Ali katerimkoli drugim žanrom, ki nas pritegne.

Dan za sproščeno igrivost

Večino časa si sami nadevamo vajeti, s katerimi skrbimo, da ostajamo trdno v sedlu naše vsakodnevne rutine, povezane z delom. Naši prosti dnevi naj bodo popolnoma drugačni od običajnih: le zakaj ne bi ves dan počeli – nič? Na dopustu se radi obremenjujemo, kam vse se moramo odpraviti, da ga kar najbolje izkoristimo. Ampak bistvo dopusta je, da se spočijemo. Če to pomeni dan, preživet v pižami, ko si na balkonu privoščimo ogled več serij naše priljubljene nadaljevanke, je to povsem v redu.

Mini počitnice

Prednost naše domovine je, da je vse dovolj blizu ter dosegljivo v enem dnevu. Nič hudega, če nimate rezerviranih počitnic! Prepustite se trenutnemu jutranjemu navdihu, vzemite brisačo in kopalke ter se zapeljite na morje. Ali odpravite na pohod v gore. Že samo nekaj ur dopustniškega razpoloženja nas bo osvežilo in napolnilo z novo energijo. Če nismo razpoloženi za tako dolgo vožnjo, je v skoraj vsaki slovenski pokrajini jezero ali rečno nabrežje, kjer se lahko prepustimo dopustniški ležernosti.

Raziskovalna žilica

Včasih se prebivalci mest, še posebej manjših, kakršna so skoraj vsa slovenska, čudijo, ko vidijo turiste, kako raziskujejo njihova mesta, za katera sami ne mislijo, da so kaj posebnega. Zelo pogosta zmota je, da kraj, v katerem prebivamo, ni zanimiv. Postanimo turisti v lastnem mestu in ga temeljito raziščimo, prav tako okolico. Lahko se celo priključimo pravi turistični skupini z vodičem – in zagotovo bomo izvedeli precej zanimivega.

Turnir v minigolfu

Presenetite prijatelje s posebnim izzivom – priredite turnir v minigolfu. Da bo dogodek še bolj zanimiv, ga lahko organizirate z nekaj dodatki: npr. minigolf z zavezanimi očmi?

Dopustniški dosežek

Najsi bo zmaga velika ali majhna – zmeraj nas navdaja z dodatno samozavestjo. Vzpon na hrib v bližini nam bo ponudil razgled, prav tako pa občutek, da smo na vrhu! In čisto nič ne škodi slasten zavitek, ki ga ponuja gostišče na izbranem cilju.

Dan za velnes

Kako čudovito bo delovni teden začeti s popolno nalakiranimi nohti, z občutkom, da je pod obleko naša koža svilnato prožna in sveža, ker smo si zadnji počitniški dan privoščili dolgo penečo kopel, ter s sijočo svežino lic, ki nam jih pričara negovalna maska za obraz. Vzemite si čas za vse tisto, za kar so popoldnevi ob delavnikih prekratki. Poskrbimo za svoje telo in dušo.

Polepšajmo dom

Odprimo oči in poglejmo prostore, v katerih bivamo. Bi se dalo z nekaj majhnimi posegi doseči več domačnosti in udobja ter polepšati svoje bivališče? Morda kakšna lončnica ali cvetje v vazi na prazni polici? Nekaj dodatnih blazin v živahnih barvah? Preproga v presenetljivi barvi, ki da prostoru nov pečat? Naredimo načrt prenove ter se prepustimo veselju ob nakupovanju drobnih dekorativnih dodatkov. (jk)

Revija Jana št. 2919. 7. 2022