profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

prometna nesreča Svet24.si

Ceste v zadnjih desetletjih vzele Kuralta, ...

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Rok Švab2 Njena.si

Modrijan Rok pripravljen na nove izzive

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Nasveti

Zapeljiva moč rdečih ustnic

Če želimo s čim manj sredstvi doseči čim večji učinek, potrebujemo le – rdečilo za ustnice. Z našminkanimi ustnicami zažari ves obraz.

Za osvežitev obraza je potrebno res malo – samo šminka in že bomo zapeljivi. Ker pa šminka opazne barve močno pritegne pozornost, se je treba našminkati brezhibno. Poglejmo, kako.

1.     korak: piling ustnic

Bolj ko so ustnice gladke in mehke, manj gubic je okoli njih in nastane tudi manj razpok ob nanosu rdečila. Redno si vzemimo čas za piling ustnic, lahko kar s sladkorjem in medom, ki ju zmešamo sami. Če ju ne bomo takoj izprali z vodo, bomo mimogrede imeli še negovalno masko za ustnice, ki bo nahranila njihovo tanko in občutljivo kožo ter jih globinsko navlažila. Pustimo učinkovati deset minut, nato izperimo. Tiste s suhimi ustnicami naj se pred šminkanjem namažejo z balzamom.

2.     korak: izrišimo obris

Z leti postajajo ustnice tanjše in njihov obris manj izrazit. Obliko jim povrnemo s črtalom. Položimo ga na sredo zgornje ustnice in najprej izrišemo srčasto obliko na sredini, nato pa linijo potegnemo vse do ustnih kotičkov. Spodnji obris začnemo ravno nasprotno – iz kotičkov proti sredini ustnice. Naposled preostanek ustnice zapolnimo z drobnimi potegi.

3.     korak: šminkanje

Šminkati se začnemo na sredi zgornje ustnice in enakomerno nadaljujemo vse do roba ustnic. Ko zaključimo, s papirnatim robčkom popivnamo odvečno šminko in se spet našminkamo  – tako bo šminka obstojnejša. Če želimo ustnice še dodatno poudariti, za konec nanesimo še bleščilo, vendar le na sredo ustnic. (jk)

* Mali trik z velikim učinkom

Obris, ki ga s črtalom izrisujemo na zgornji ustnici, v kotičku zavihajmo rahlo navzgor. To bo ustvarilo vtis dobre volje in optimizma. Seveda pa ne smemo pretiravati!

* Kako povečati majhne ustnice?

Linija, ki jo izrišemo s črtalom, naj pri tenkih ustnicah poteka na zunanjem robu ustnic – v tem primeru uporabimo črtalo, ki je za odtenek temnejše kot šminka, in z njim zaključimo šminkanje. Tako bomo dosegli, da bodo ustnice na videz večje.

Revija Janašt. 312. 8. 2022