Nasveti

Šolski nahrbtnik za aktivno pot v šolo

promocijsko sporočilo
7. 9. 2022, 10.55
Posodobljeno: 7. 9. 2022, 11.15
Deli članek:

Vse pogosteje je slišati, da se otroci dandanes gibajo premalo. Poleg udeležbe v različnih obšolskih aktivnostih je treba skrbeti še za dodatno aktivnost otrok. Kako jih lahko šolski nahrbtnik spodbuja k povečanju fizične aktivnosti?

promocijsko sporočilo
Šolske torbe, ki jih lahko pripnete na skiro RollJet

Šola se prične že na poti

Otroci so v šoli pet dni na teden. Kljub temu, da izvajajo v šoli različne gibalne aktivnosti, so v razredih večji del dneva v sedečem položaju. Vse pogosteje se starši zato odločajo, da otroku omogočijo varno in razgibano pot v šolo. Vsak otrok vsaj del šolske poti namreč prehodi peš (do šole, do obšolskih aktivnosti…). In ta del poti lahko opravi na dva načina: kot naporno prenašanje šolske torbe na ramenih in obremenjevanje hrbtenice ali zabavno in razgibano.

Premalo fizične aktivnosti je globalni problem

Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da je nedejavnost otrok globalni problem. V poročilu, ki so ga objavili 2019 so zajeli globalni trend nezadostne telesne aktivnosti med mladostniki. Udeleženih je bilo 1,6 milijonov mladih iz različnih delov sveta. Več kot 80 % mladostnikov med 11 in 17 letom starosti je izkazalo prenizko telesno aktivnost. 

Podatki so zaskrbljujoči, saj prenizka telesna aktivnost vodi k debelosti, razvoju sladkorne bolezni in drugim zdravstvenim težavam. Izpostavili so tudi, da je večjo neaktivnost opaziti pri dekletih. Domnevajo, da organizirani športni dogodki dosežejo predvsem fante, medtem, ko se dekleta v telovadnicah, parkih in drugih javnih mestih ne počutijo prijetno pri izvajanju športnih aktivnosti. Zavzemajo se za načrtovanje različnih strategij s katerimi bi zagotovili zadostno gibanje mladih. 

e48495785079e71cb94b6f9cc051cafa.jpeg

Zagotovite več gibanja na poti v šolo

Nekoč so otroci v šolo veliko hodili peš in s tem nezavedno skrbeli tudi za dobro telesno pripravljenost. Skoraj vsak dan v tednu so dan pričeli z gibanjem in se po vrhu vsega še zabavali s prijatelji. Zakaj ne bi otrokom tudi dandanes omogočili veliko gibanja na poti v šolo?

Šolski nahrbtnik, ki se ne preda teži šolskih potrebščin

Kako lahko otroci aktivno izkoristijo pot v šolo kljub težki torbi? Priskrbite jim stabilen skiro, na katerega pripnejo šolski nahrbtnik, otroci pa se brez skrbi razgibajo. Zabavno in varno. RollJet je primeren za punce in fante in spodbuja mlade k varnemu gibanju na poti v šolo ter razbremenjuje mlade šolarje pri prenašanju težkih šolskih potrebščin.

Šolski nahrbtnik prilagojen za težka bremena

Vsestransko uporaben skiro na katerega lahko pripnete šolski nahrbtnik lahko bistveno poveča gibanje vaših otrok. Skiro lahko otroci uporabljajo v prostem času, na dopustu, na poti v obšolske aktivnosti. Skiro je na treh kolesih in zagotavlja stabilnost in varno vožnjo. Otroci se bodo počutili varno, skiro pa bo prenašal njihova bremena. 

ef0d35b0617de7701199a5ccd0c51456.jpeg

Preglejte različne šolske nahrbtnike, ki jih lahko pripnete na skiro Rolljet. Želite ločiti šolsko torbo, v kateri otrok pelje potrebščine v šolo, od nahrbtnika, ki ga lahko uporablja v prostem času ali za obisk trgovine? Izbira je velika. Pomembno je le, da izberete torbo, ki jo lahko pripnete na skiro RollJet. Skiro in torba sta lahka in dajeta veliko možnosti za gibanje. RollJet je slovenski produkt. Proizvaja ga podjetje, ki je razvilo pisarniške stole SpinalliS. Če bi želeli izvedeli več prednosti uporabe skiroja RollJet za spodbujanje aktivnosti vaših otrok na poti v šoli obiščite rolljet.com/si.