Marija Šelek
Kdo bo Slovencu vzel meso?
Prebivalci Slovenije pojemo več mesa od evropskega povprečja, zlasti preveč mesnih izdelkov, zato bi se po priporočilu strokovnjakov za javno zdravje morali...
Kaj bomo jedli čez 50 let?
Medtem ko se ob podobah ljudi z Madagaskarja, ki umirajo od lakote, jedo surove liste, kaktus in kobilice, tresem od sramu in...
Marjana Ogorevc Žgalin
Zrezki na pet načinov
Meso ponuja toliko možnosti za kulinarične presežke, da jih nikoli ne zmanjka.
Jure Aleksič
Grozljivi davek na meso
Če bi človeštvo opustilo meso in mlečne izdelke, bi lahko trenutni obseg kmetijskih površin na planetu zmanjšali za kar 75 odstotkov. Vsi...
Jelka Sežun
»Vprašajmo raje, kaj ni narobe. Vse je narobe!«
Vas je ob škandalu s poljskim mesom spreletela zoprna misel, kakšne nevarnosti nam uvažajo, pa za to večinoma niti ne vemo? Kaj...
Milka Krapež
Kako nevarno je meso bolnih krav?
Posnetki, ki jih je pogumni poljski novinar Patryk Szczepaniak naredil skrivaj, ko je pod krinko delal v klavnici, so pretresli evropsko javnost....
S. M.
Meso iz laboratorija
Ljudje smo vsejedi, večina nas je meso, mnogi pa ne – eni zaradi zdravja, drugi iz etičnih razlogov, ker so živali njihovi...
(jk)
Preproste, a okusne marinade
Mešanica začimb lahko tudi najbolj pusto piščančje meso spremeni v simfonijo okusov.
Sanja Lončar
Kaj se skriva v mesu oziroma - kaj za vraga sploh jemo?
Kako se znajti v igricah mesnopredelovalne industrije.
Trudim se jesti zdravo, pa več ne vem ali je to sploh še izvedljivo.