gso (1)

Naš vsakdanji kruh – iz gensko spremenjenega žita

Večina poslancev in poslank v evropskem parlamentu, med njimi tudi trojica iz Slovenije, je naredila še (pred)zadnji korak k umiku vseh varnostnih standardov za živila iz nove generacije gensko spremenjenih rastlin. In s tem pokazala, da namesto državljanom in državljankam služi predvsem izbranemu odstotku najbogatejših. Ki jim je figo mar tako za okolje kot za zdravje slehernika.

ksenija-rman

Janina preobrazba: Navdušena nad vsem lepim

»Glede na to, da sem nedavno praznovala 60 let, je bila preobrazba lepo darilo, saj sem si že dolgo želela osvežiti svojo podobo. Sicer so mi moji zdaj že sivo-srebrno lesketajoči se kodrasti lasje všeč. Povezujem jih tudi z nekaj modrosti, ki je prišla z leti. Veselila pa sem se tudi srečanja z ekipo in bila radovedna, kako bo vsem skupaj uspela ta preobrazba,« je povedala Ljubljančanka Ksenija Rman, oblikovalka nakita, ki je mestni vrvež zamenjala za umirjeno življenje na deželi.

ljubezenski trikotniki diana-charles-camilla profimedia

Škandalozni ljubezenski trikotniki

A je res že tako dolgo? Skoraj trideset let je že od znamenitega intervjuja princese Diane za BBC, v katerem je rekla, »v tem zakonu smo bili trije, zato je bilo malo gneče«, in prvič javno povedala, kar so takrat že vsi vedeli, da jo namreč mož Charles vara s Camillo Parker Bowles. To je bilo novembra 1995 in ob intervjuju je svet ostro zajel sapo. Kar se v teh treh desetletjih ni prav nič spremenilo, je to, da so ljubezenski trikotniki zelo boleči, in če je vsaj en vogal trikotnika znana oseba, so tudi gradivo za prvovrsten škandal.

Brez dlake

Prikaži več
Sanacija po poplavah